2020. julius 8., szerda

Elérhetőségek

Cégnév: S.C. OKROTI IMPEX S.R.L.
Cod fiscal: RO8873949
Reg. Com.: J19/486/1996
Cím: 537090 Gyergyóditró
Nicolae Bălcescu 233. szám
Hargita megye, Románia
Mobil: 004-0744-548.108
E-mail:
Web: www.okroti.ro
Rönkház Rönkház Rönkház Rönkház Rönkház Rönkház Faház Rönkház Rönkház Rönkház

Miért érdemes faházat, gerendaházat építtetni?

A fát, mint építőanyagot az ember azóta használja, mióta hajlékot készít magának. Az évezredekkel korábbi épületekből csak a kőfalak és oszlopok maradtak ránk, de tudjuk például, hogy a görög templomok és más épületek tetőszerkezetéhez fagerendát használtak.

Gerendaház Gerendaház Gerendaház
Gerendaház Gerendaház

Velence vízre épült házai ma is közel ezeréves vörösfenyő cölöpökön nyugszanak, és Nyugat-Európa máig álló favázas (Fachwerk) házai is ötszáz éve dacolnak az idővel. Egyes országokban már évszázadok óta a legelterjedtebb építkezési mód a gerendából készített ház.

Gerendaház Gerendaház Gerendaház
Gerendaház Gerendaház

A környezetvédelem, az energiatakarékosság egyre inkább középpontba kerül, így növekszik az igény is a természetbe illő környezet iránt. Az ősi módszereken alapuló, de az új igényekhez alkalmazkodó, magas színvonalú, modern gyártási technológia a gerendaház megfelelő kezelésével hosszú évtizedek múlva is egészséges(bio) otthont nyújt a sokadik generációnak is.

A gerendaház emberbarát lakóteret biztosít, mivel a fa él, lélegző anyag, a gerendaházban mindig optimális, stabil a páratartalom. A fa jó szigetelő tulajdonsága miatt télen meleg, nyáron kellemesen hűvös marad a lakótér.

A faház főbb jellemzői:
 • gyors kivitelezés,
 • magas élettartam,
 • egyszerű, és gyors karbantartás.

Miért érdemes gerendaházban élni?

 • A gerendaházban az ember közérzete egészen más, mint bármely más épületben.
 • A gerendaház belső atmoszférája meleg színvilágával és kisugárzásával nyugalmat áraszt, stresszoldó, illatanyaga rendkívül vonzó.
Rönkház Rönkház Rönkház
Rönkház Rönkház Rönkház
 • A gerendaházban rendkívül ritkák az allergiás és asztmás megbetegedések, a fának nincs semmilyen káros emissziója.
 • A gerendaházak rendkívül jó hőszigetelők, ezért: télen jelentős fűtési energiát spórolhat meg, nyáron nincs szükség egészségtelen klimatizálásra.
 • A gerendaházban nincs párazárás, a fa tud lélegezni.
 • A gerendaház kiválóan alkalmas a modern, energiatakarékos és teljesen környezetbarát fűtési rendszerek alkalmazására (geotermikus, napkollektoros stb.).
 • A faanyag tartós, az országban számos több száz éves fából készült épület áll jelenleg is.
 • A gerendaházak falait csupán a Nap UV sugárzása és a csapadék ellen kell megfelelő felületkezelő anyaggal ellátni, ami a legszélsőségesebb esetben is öt évig biztosítja védelmét.
Rönkház Rönkház Rönkház
Rönkház Rönkház Rönkház